hits

Gjærbakst

Fastelavensbollar

Til Fastelaven og morsdag, så ville eg, etter gamalt, prøve meg på fastelavensbollar. På facebookgruppa "Mat fra bunnen" så la eg merke til at mange anbefalte "Tonnys superluftige hveteboller". S...

Matpakkebrød

Eit enkelt og godt brød.Tips: Ha i litt valnøtter eller raspa gulerøtter, for det lille ekstra.Denne oppskrifta gjer 2 brød. Du treng: 1 pakke Gjær (fersk, blå) 5 dl Mjølk 1 ts Salt 3 dl K...

Bollar med Vaniljekrem og Blåbær

Nam. Deilige bollar fylt med vaniljekrem og blåbærsylta.Herligt. Du treng: 50 gram gjær 150 gram smør 5 dl mjølk 1,5 dl sukker 1 egg 1 ts kardemomme ca. 1,5 liter kveitemjøl Fyll: c...

Banan-og appelsinbollar med aprikos

Dette er bollar med banan, aprikos og revet appelsinskall, pensla med honning.Ja, det høyres nok rart ut. Og ja, det smakar`òg litt uvant til å begynne med, men dei var faktisk gode.Minte meg fakti...

Espressobollar

Eg spurte om tips til kva eg skulle laga denne lørdagsettermiddagen, og fekk til svar at han ville ha kanelbollar.Men kanelbollar er så vanleg.. og kjedeleg.. Eg ville prøva meg på noko litt mindre...

Grove Skulebollar

Skal ein fyrst laga skulebollar, så kan ein jo vere litt "sunnare" ved å gjere dei litt grovare.Og ja, dei smakar like godt! Du treng: 50 gram fersk gjær 100 gram smør 3,5 dl mjølk 50 gram s...

Nydelige Bollar

Dette er ei oppskrift på nydelige bollar, eller lyse rundstykke.I mitt hus er det aldri fare for å laga for mange. Desse blir ALLTID etne opp.. ganske raskt..Anbefalast!Du treng:300 gram smør5 dl m...

Heimalaga Brød med Linfrø og Valnøtter

Hadde lyst å laga brød med valnøtter i, ettersom eg synst det er kjempe godt.Leitte litt på nettet og fann denne oppskrifta på http://dinmat.no/Grovbrod-med-fro-og-notter Brødene blei etter rykte ...

Fylte Rundstykke

Me er som folk flest, ynskjer mest mogelege lettvinte matrettar. Derfor tenkte eg at eg skulle prøva å laga rundstykke med fyll, som evt. kunne nyttast til lunsj på jobben.Det kom forsåvidt meg til...
MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjølv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. På den måten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men følg gjerne med, og prøv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv