Ingvill's deilige muffins med frosting

Ein kollega av meg kom p jobb med desse muffinsane. Dei var heilt nydelige.
S deilige og saftige, at eg berre mtte be om f oppskrifta.

Du treng:

Muffins (ca. 20-25 stk)

  • 115 gram smr - romtemperert
  • 200 gram sukker
  • 2 egg
  • 175 gram mjl
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljeessens (vaniljesukker gr g fint, men du fr ikkje den intense vaniljesmaken d)
  • 30 gram bakekakao
  • 1 ts pulverkaffi (som lyses opp i vatn)
  • 2 dl vatn
  • 2 ss rmme (kan bruke 0,5 dl baileys i staden for, dersom ynskjeleg, men det er rmmen som gjer dei saftige)
  • 50 gram mrk sjokolade
  • Sm muffinsformer (gjerne mini-mini.. Eg brukte vanlege sm)

Frosting
(rakk til alle muffinsane, med unntak av 5-6 stk)

  • 1 boks (200 gram) piladelphiaost
  • 60 gram romtemperet Melange
  • 5-6 dl melis
  • 1/2 ts vaniljeessens (vaniljesukker gr greitt, men d fr ein ikkje den intense vaniljesmaken)
  • 1 ss mjlk

Muffins
Begynn med vispa smr og sukker. Rr deretter inn eitt og eitt egg.

Bland mjl ,bakepulver og salt saman. Ha oppi 1 ts vaniljeessens.
Ha mjlblandinga oppi med det andre.
Kok opp vatn, kakao og kaffi i ein liten kaserolle.

Smelt 50 gram mrk sjokolade over eit vannbad. Sett ei glasskl eller metallskl over ein kaserolle med kokande vatn (ikkje bruk plastikkbolle, for den holder ikkje like lett p varmen, og sjokoladen er ikkje like lett f til smelte).

Ha mrk sjokolade og 2 ss rmme oppi saman med rra. Bland godt.
Sett muffinsformer ut p eit brett, og fyll dei ca. 1/2 - 2/3 fulle.

Steik p 190 grader i ca .15 minutt.

Lat dei kjla seg fr du eventuelt har glasur p.
Eg baka mine dagen fr, og det gjekk heilt fint.
 

Kjelde: https://sukkerfeen.com/2012/07/21/baileys-cupcakes-den-perfekte-kveldskosen/

 

Frosting

  • 1 boks (200 gram) piladelphiaost
  • 60 gram romtemperet Melange
  • 5-6 dl melis
  • 1/2 ts vaniljeessens (vaniljesukker gr greitt, men d fr ein ikkje den intense vaniljesmaken)
  • 1 ss mjlk

Bland smr og ca 1/3 (2 dl) av melisen. Pisk smr og melis littegranne, og tilsett resten av melisen litt og litt.
Bland i piladelphiaosten, vaniljeessens, og juster tjukkelsen med meir melis og mjlk.
Den skal vere kremete og tjukk (men ikkje trr).
Eg hadde oppi litt konditorfarge for fresha opp fargen litt. Eg brukte Dr. Oetker sin grnnfarge (som ligger i ein 4 pakning med raud, gul, bl og grn).
Eg hadde oppi 2,5 tube fr eg innsg at denne fargen blei ikkje grnnare, uansett kor mykje grnfarge eg hadde oppi. Eg br nok skaffe meg skikkelig konditorfarge dersom eg skal ha sterkare resultat.

Bruk ein sprytepose og spryt frostingen p muffinsane. Pynt med kakepynt.


Kjelde: http://frk-muffin.blogspot.no/2012/05/min-favoritt-ostekrem.htm

 

3 kommentarer

julietalivstil

13.11.2017 kl.22:58

s gode ut:)

MMM - Mat Med Mette

14.11.2017 kl.08:11

julietalivstil: Takk for det :-)

Lilli

14.11.2017 kl.14:14

S fine :)

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits