Steikt ris med kylling

 

Steikt ris med kylling er heilt himmelsk, og er perferkt lage om du har ris-restar.
Nr eg bestiller mat fr Thai-vogna, s er det som oftast steikt ris eg har pleier kjpe.
Og no fann me dei riktige sausane p ein Thai-butikk, og d smakt det heilt likt!

Du treng:

  • 2-3 kyllingfileter
  • Basmati-Ris (viktig at du bruker Basmatiris)
  • Amerikansk blanding (grnnsaksblanding)
  • 2 egg (kan g med 1 egg g)
  • ca. 2 ss Mushroom-Soya
  • ca. 2 ss OusterSoya
  • ca. 2 ss. Noko som smakte som Nudlepulver (sj bilete av desse tre produkta heilt nederst)

Dersom du ikkje har restar av ris fr fr, s byrjer du med  koke opp ris.
Steikepanna mi klarer maks 4 porsjoner med ris om gongen (om ikkje mindre).

Kutt opp kyllingfilet i biter, og steik dei.
Sett amerikansk blanding p trekking, med pittelitt salt oppi. Berre nokon f minutt til dei blir ferdige.

Nr risen er ferdig s skyller du risen i kaldt vatn, slik at den nett blir litt avkjlt.
S har du ein god dsj med olja i steikepanna (steikepanna m vere i teflon).
Eg har brukt olivenolje, fordi det er det eg har hatt liggande. Men har hyrt at Sesamolje er veldig godt (d fr du visstnok ein litt meir nttesmak).

Du steiker risen til den blir litt gyllen og fast. Ca. 10 minutter.

S lager du ei grop i midten av panna (skyver risen til sides), og har oppi 2 egg i midten.
La egget stivne littegranne, fr du rrer egget inn i risen mens det stivner heilt. D fr du eggerra innimellom risen.

Ha oppi grnnsakene og kyllingen, og bland dette saman.

Smak til med MushroomSoya, OusterSoya og Nudlepulver.
Her trenger du berre nokon par ss av kvar sort. Smak til, og ver forsiktig!

 

Slik ser soyasausane og krydderet ut:
Oustersoya, MushroomSoya og noko som smakte Nudlepulver
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits