Smuldrepai med rips og moreller

Veldig frisk og god sommarpai.
Server lunka, med vaniljeis. Nam!

Du treng:

  • 100 gram mjl
  • 100 gram sukker
  • 100 gram steikesmr (romtemperert)
  • 200 gram rips
  • 3 ss sukker
  • 150-200 gram moreller
  • Vaniljeis

Smr ei paiform med litt smr rundt kantane og i botnen.
Kutt opp moreller (sj tips).
Bland 200 gram rips og 3 ss sukker i ei skl.
Ha moreller og sukra rips i paiforma.

Bland mjl og sukker.
Kutt opp steikesmr i bitar, og kna dei inn med mjlet og sukkeret, slik at den blir veldig smuldrete.
Smuldre deigen over brene.

Steik midt i omnen p 200 grader i ca. 20-25 minutt.
Server med vaniljeis.

Tips:
Nr du skal kutte opp moreller, s begynner du skjre igjennom morella, til du treffer steinen. Deretter snurrer du morella, slik at du fr skjrt rundt heile morella. Deretter vrir du dei to halvdelane i motsatt retning, slik at den lsnar fr steinen. S pitlar du ut morellesteinen.
Eg brukte halve moreller i denne oppskrifta.

2 kommentarer

Pernille

14.08.2017 kl.18:55

Det hrtes veldig godt ut :)

MMM - Mat Med Mette

18.08.2017 kl.15:02

Pernille: Eg var redd den skulle bli for sur, men det vart den faktisk ikkje. Bra eg hadde sukra ripsen godt. Smakte nydelig med vaniljeis til.

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits