Molteiskake med kaffi og daim


Eg er veldig glad i molter, og sidan eg hadde litt molter liggande i frysen, s ville eg prve meg p denne kaka, noko som absolutt ikkje var feil. Denne var veldig god.

Du treng:

Botn

  • 2 pk. Freie Makronfyll
  • 2 ss kveitemjl
  • 4 eggekviter


Iskrem

  • 4 eggeplommer
  • 150 gram melis (120 gram til eggeplommer + 30 gram til moltene)
  • 4 dl kremflyte
  • 1 ss Neskaf (snn kaffi som lyser seg opp i vatn - ikkje pulver-varianten)
  • 300 gram tinte molter (gjerne meir enn 300 gram visst du har)
  • ca. 1-2 plater med Daim-sjokolade

Rr saman makrofyll og kveitemjl. Visp eggekvitene stive, og vend dei forsiktig inn i maktronfyllet.
(ikkje flg oppskrifta p baksida av makronfyllet, berre bland med mjl!).
Smr ei springform (24 cm), og kle botnen med bakepapir, og la bakepapiret stikke utforbi forma. Sj bilde!
Ha makronfyllet i forma, og steik p 180 grader i ca. 25 minutt, til botnen er litt gylden.
Avkjl i kjleskapet mens du lager iskremen.



Pisk eggeplommene og 120 gram melis til dei blir litt tjuktflytande.
Pisk kremflyten stiv, og ha i Neskaffi.
Knus moltenemed ein stavmiksar, saman me 30 gram melis.
Knus ynskja mengde med Daim.

Bland alt dette forsiktig saman, og hell forsitig over botnen.
Legg i frysen til dagen etter, eller minimum 4 timar.

Servr gjerne med molter, visst du har litt meir til overs.
Ekstra molter er ikkje feil.

Vel bekomme!

Kjelde: ElinLarsen.net
http://elinlarsen.net/multeiskake-med-daimcrunch/

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits