Tante Kari's smuldrepai (eple)


S godt, s enkelt!
Fantastisk god eplepai, og s er den s enkel laga.

Du treng:

  • 4-5 epler
  • 100 gram meierismr (romtemperert)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram kveitemjl
  • ca. 1 dl havregryn (kan slyfast)
  • Vaniljeis

    (Husker du 100 gram, s er oppskrifta enkel - 100 gram av alt)



Begynn med skrelle eplene, og skjr dei opp i biter.
Steik eplene p steikepanno i ein god klatt med smr.
Ha kanel og sukker p eplene i steikepanno, og steik litt til.
Eplene skal vere gjennomvarme.

Bland smret, sukkeret, mjlet og havregrynet i ein bolle, og kna det til det har blanda seg.

Ha eplene i ei smurt paiform, og smuldre deigen over eplene.
Steik p 200 grader i 15-20 min. Til deigen er blitt litt brun.

Server nysteikt, rett i fr omnen, og saman med vaniljeis.

2 kommentarer

Anette

05.08.2015 kl.22:40

den sg veldig god ut!

Ha en riktig fin kveld <3

MMM - Mat Med Mette

07.09.2015 kl.20:25

Takk for det. Fr vatn i munnen berre eg tenke p den kako. Ein absolutt favoritt <3

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits