Pavlova med kaffikrem

Denne laga eg til 17.mai. Veldig god. Spesielt for oss kaffi-elskarar ;-)
Kaffikremen kan nok slyfast, visst du berre vil ha ei enkel pavlova-kaka.

Ingrediensar

Marengsbotn:
4 eggekviter
200 gram sukker

Kaffikrem:
4 eggeplommer
100 gram, sukker
3ss sterk kaffi (eg brukte vanleg filterkaffi, d det var det eg hadde. Og den laga eg gaaanske s sterk).
150 gram smr

Pynt:
3 dl kremflyte
1 pk vaniljekrem
2 ts vaniljesukker

Blanda friske br (blbr, bringebr og jordbr).

Framgangsmte

Marengbotn
Pisk eggekvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt, mens du fortsatt pisker. Pisk vidare i ca. 10 minutt til du fr ein tjukk og blank marengs.

Legg bakepapir p ei steikeplate og teikn ein sirkel p bakepapiret som er ca. 22 cm i diameter. Fordel marengsen inni ringen og form den til ei tjukk kaka med ein smrekniv. Bruk til slutt kniven til lage ei grop i midten av marengskaka.
Steik kaka midt i ovnen p 125 grader i 1,5 time. Sl s av varmen p ovnen og la kaka bli verande i ovnen til den har blitt kald igjen. (Berre la den st i ovnen over natta).

Kaffikrem
Pisk eggeplommer og sukker saman i ein liten kjele. Bland i sterk kaffi. La s blandinga varmast p middels varme under stadig omrring, til den tjuknar litt i konsistensen. Ta kjelen av plata og rr i smret, som er oppdelt i mindre biter. Rr til smret har lyst seg heilt opp, og at kremen er jamn og glatt. Sett kremen i kjleskapet for tjukna i konsistensen, og la den gjerne st over natta.

Pynt
Dagen etter setter du marengsbotnen p eit kakefat. Fordel kaffikremen fyrst nede i gropa p midten av marengsbotnen. Bruk s ein kniv til fordele litt av kremen utover kanten p marengsbotnen. Men mesteparten av kaffikremen skal vere nede i gropa.

Pisk kremflyten til stiv krem, og tilsett vaniljesukker og vaniljekrem. Rr igjen til du fr ei jamn rra.

Fordel kremen p toppen av kaka og pynt med friske br.

Kjelde: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/marengskake-med-kaffekrem-og-baer

2 kommentarer

Iselin Rene

15.06.2015 kl.19:25

Kjempe fin kake :)

MMM - Mat Med Mette

16.06.2015 kl.15:26

Takk for det :-) God var den g.

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits