Cappucinokaka



Som sagt, s elsker eg mat som smaker kaffi.
Denne kaka er perfekt for meg og andre som liker kaffismak!
Nam!

Du treng
8 dl sukker
3 ts natron
5 poser cappuccinopulver
1 literkulturmjlk
200 g smr
800 g kveitemjl

Glasur:
2 poser cappuccinopulver
1 dl kokande vatn
500 g melis

Pynt:
raspa sjokolade

Bland sukker, natron og cappucinopulver i ein stor bolle. Tilsett kulturmjlka, og rr til alt er godt blanda.
Ha i smelta smr. Ha deretter i kveitmjl. og bland til deigen er klumpfri.
Ha deigen i ein stor, papirkledd langpanne. Steik kaka midt i ovnen p ca. 180 grader i 30 minutt.
Avkjl kaka i langpanna. Nr kaka er avkjl, s snur du kaka ut av forma. Ta av bakepapiret.

Glasur:
Lys opp cappucino-pulveret i 1 dl kokande vatn. Rr i melis til du fr ein glatt glasur.
Sj melisen litt an, kanskje treng du litt meir, kanskje litt mindre. Men glasuren skal vere litt rennande.
Husk den stivner. Hakk opp (evt. rasp) litt sjokolade, og ha p toppen, fr glasuren stivner heilt.

Tips:
Det finst visstnok koffeinfri cappucino-pulver g, som kan vere eit alternativ dersom den f.eks. skal serverast til ungar eller andre koffeinsensitive personar.



5 kommentarer

Anniken G.

22.01.2015 kl.08:35

! KAKE <3 Fikk skikkelig lyst p n :-)

Evelyn

22.01.2015 kl.08:42

Den s utrolig god ut! :)

Thea Brandlistuen

22.01.2015 kl.10:10

Det s kjempe godt ut! m prves! :)

Iselin Rene

22.01.2015 kl.15:00

Det s godt ut :)

MMM - Mat Med Mette

23.01.2015 kl.08:17

Tusen Takk! Den var veldig god. Fekk veldig mykje skryt av den.

Skriv en ny kommentar

MMM - Mat Med Mette

MMM - Mat Med Mette

27, Eidfjord

Dette er ein blogg som hovudsakleg er meint for meg sjlv. Dette er mi digitale oppskriftsbok. P den mten kan eg finne fram til oppskriftene mine, uansett kor eg er. Men flg gjerne med, og prv ut oppskriftene.

Kategorier

Arkiv

hits